Opwarm tips!

Opwarmen in de koekepan

Bij hartige hapjes zoals pastei, risolles, kroket jawa, frikadel, tahu isi etc. is de volgende manier het best:

  • Verwarm een koekepan (bij voorkeur met anti-aanbaklaag) zonder olie of vet, totdat u hem net niet meer kunt aanraken.
  • Bevochtig het hapje licht en leg het in de koekepan met het deksel op de pan.
  • Draai het vuur laag en wacht ca. 10 minuten.
  • Draai het hapje om en wacht weer ca. 10 minuten.
  • Draai het hapje om, en laat het nog ca. 3 minuten staan met het deksel van de pan.
  • Klaar!

Opwarmen in de oven

Een andere manier, die vooral handig is bij het opwarmen van grote hoeveelheden hapjes, is het gebruik van de oven.

  • Bevochtig de hapjes goed.
  • Stel de oven in op ca. 120 graden Celsius. Verwarm 5 min. voor. Leg de hapjes in de oven.
  • Na ca. 5 a 10 minuten zijn de hapjes klaar.

Opwarmen in de magnetron

Voor het warmmaken van een hapje in de magnetron rekent u per hapje bij een vermogen van 700 W. Indien uw magnetron niet over een draaiplateau beschikt, is het verstandig het hapje op de helft van de tijd om te draaien en een kwart slag te draaien.
Hapjes zoals pastei, risolles en lumpia’s verliezen in de magnetron wel aan knapperigheid, maar natuurlijk niet aan smaak. Hapjes die door middel van stoming zijn bereid, zijn juist zacht het lekkerst en kunnen dan ook prima in de magnetron verwarmd woren. Let u er dan wel op dat u het hapje niet te lang opwarmt. Vergeet niet deze gestoomde hapjes te bevochtigen of magnetronfolie erom te doen.

Opwarmen in de stoompan

Hapjes en Indische koekjes die met stoom zijn bereid worden weer prachtig zacht in de stoompan.

  • Laat de pan eerst flink stomen.
  • Doe dan het hapje (met het folie er nog omheen) in de pan.
  • Na ca. 12 minuten stomen is het hapje klaar.